Friday, February 2, 2018

BISKUT FERREROR ROCHER

assalammualaikum...

hai semua, harini berry nak share resepi biskot ferreror rocher home made.. almaklomla beli kat kedai mahalkan............. so kita buat sendiri la ye, bole makan banyak2 HAHAHAHAHA...

ok xnak melalut banyak lagi, jom kita tengok resepi.




250 GRAM BUTTER
80 GRAM GULA ICING
20 GRAM CONFLACK HANCUR
360 GRAM TEPUNG GANDUM
100 GRAM SERBUK ALMOND
40 GRAM TEPUNG JAGUNG
ESEN VANILLA
*BADAM CINCANG
*COKLAT MASAKAN


CARA-CARANYA:-
-          PUTARKAN BUTTER DAN GULA SAMPAI KEMBANG, MASUKKAN ESEN VANILLA.

-          MASUKKAN TEPUNG GANDUM, SERBUK ALMOND DAN TEPUNG JAGUNG

-          PANASKAN OVEN 150 DARJAH CELCIUS

-          BENTUKKAN BULAT2 DAN BAKAR DALAM OVEN 20-25 MINIT


-          CAIRKAN COKLAT MASAKAN DAN GOLEKKAN DALAM COKLAT MASUKKAN DALAM PAPER CUP. TABURKAN BADAM CINCANG.




ook... selamat mencuba!!!!!!

No comments: